Regels voor afmetingen en gewicht bagage

Toegestane maat en gewicht van uw bagage of koffers? Lees hier alle informatie over de afmetingen en het gewicht van bagage en koffers per airline.

Informatie ruimbagage of koffers

Ruimbagage staat voor de bagage die u dient in te checken bij de incheckbalie. Dit zijn dus de koffers die u niet mag meenemen als handbagage. De koffers komen gedurende de vlucht in de laadruimte van het vliegtuig te liggen. Voor de koffers ofwel bagage gelden regels wat betreft het gewicht en de afmeting. Hieronder leest u per maatschappij de geldende regels, deze regels zijn aan verandering onderhevig.

Afmeting en gewicht koffers KLM

Bij luchtvaartmaatschappij KLM dient uw koffer niet zwaarder te zijn dan 20 kilo per persoon en niet groter zijn dan 158 centimeter. Hoe berekent u dit? Tel de breedte 57 cm. + hoogte 77 cm. + diepte 24 cm. bij elkaar op = 158 centimeter.

Gewicht en de afmeting koffers bij Transavia

Voor de ruimbagage geldt een maximaal gewicht van 20 kilo per persoon bij luchtvaartmaatschappij Transavia.

Martinair afmeting en gewicht koffer

Voor de ruimbagage gelden bij Martinair de volgende twee regels, de koffer mag niet zwaarder zijn dan 23 kilo per stuk en niet groter dan 158 centimeter.

Aantal dagen parkeren?
Selecteer hier hoeveel dagen u wilt parkeren, klik op "toon aanbieders" en vergelijk alle aanbieders op prijs, afstand en score.