Regels voor afmetingen en gewicht handbagage

Toegestane maat en gewicht van handbagage? Lees hier alle informatie over regels voor afmetingen en het gewicht van handbagage per airline in een overzicht.

Handbagage afmeting en gewicht

Handbagage is bagage die u mee mag nemen aan boord van het vliegtuig. Voor handbage en reguliere bagage gelden bepaalde voorwaarden, deze leest u hieronder. Tip: check altijd even de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt.

Maten van uw handbagage

De maten van de handbagage dienen aan de zogenaamde IATA eisen te voldoen. De L+B+D (Lente+ breedte+diepte) van uw koffer in centimeters mag niet groter te zijn dan 115 cm in totaal. Is uw bagage groter, dan voldoet deze niet aan de eisen van handbagage en dient u de betreffende koffer of tas in te checken. Een aantal luchtvaartmaatschappijen staan 118 cm toe, welke dit zijn leest u onderin deze pagina.

Gewicht handbagage

Het gewicht van de mee te nemen handbagage verschilt per airline, lees daarom van te voren altijd de voorwaarden van de maatschappij waarmee u vliegt. De eisen veranderen regelmatig.

Afmetingen handbagage per airline

Voor de volgende luchtvaartmaatschappijen is de maximale afmeting van handbagage 115 centimeter maximaal, dit zijn: Air Berlin, AirFrance, Alitalia, Delta Air Lines, EasyJet, Iberia, KLM, Ryanair, Brussels Airlines, Transavia, United Airlines en Singapore Airlines. Voor luchtvaartmaatschappijen Lufthansa, Austrian en SAS geldt een maximale afmeting van 118 centimeter.
Aantal dagen parkeren?
Selecteer hier hoeveel dagen u wilt parkeren, klik op "toon aanbieders" en vergelijk alle aanbieders op prijs, afstand en score.